Akkrum.net

De eerste dag van de negende editie van de Spikerspulwike in Akkrum-Nes was nat, maar erg geslaagd. De bijna 120 deelnemende kinderen, die van woensdag 30 augustus 2023 drie dagen lang actief zijn, vonden het niet heel erg. Met de grote groep belooft het jaarlijkse evenement, dat op het terrein achter de Brede School wordt gehouden, weer een waar spektakel te worden.


De enthousiaste jeugd maakte in de ochtend een begin met de bouw van de hutten. Ze zetten direct al mooie en kleurrijke hutten neer. Helaas voor de jongeren en de organisatie zat het weer niet echt mee, waardoor iets eerder werd gestopt met timmeren.

Na de lunch in school zijn de kinderen aan de knikkerjacht begonnen, die dit keer in Nes werd gelopen. Onderweg speelde ze veel spellen en ze mochten zelfs een kijkje in het watertorenhotel nemen. Een hele belevenis!

Met een bootje werden ze naar de andere kant van het water van De Boarn overgezet. Ondertussen moest de deelnemers goed opletten voor de knikkerjagers. De groep die het meeste aantal kilo’s aan knikkers had verzameld, was de winnaar en ging met een handgemaakte knikkerzak met knikkers naar huis.

Foto's: Spikerspulwike

230830 Akkrum Spikerspulwike 1

 

230830 Akkrum Spikerspulwike 2

 

230830 Akkrum Spikerspulwike 5

 

230830 Akkrum Spikerspulwike 6

 

230830 Akkrum Spikerspulwike 7

 

230830 Akkrum Spikerspulwike 9

Nog geen reacties.

(advertentie)