Akkrum.net

De eigenaren van de vakantiewoningen op recreatiepark Tusken de Marren in Akkrum zijn eigenaar van het park en niet de projectontwikkelaar. Tot deze conclusie komt de Zwolse kantonrechter in een rechtszaak, die TdM Beheer tegen de vereniging van eigenaren had aangespannen. Beide partijen praten nu over de gevolgen van de uitspraak.

,,De uitspraak van de rechter is wezenlijk anders dan TdM Beheer graag wilde. Het gaat er om wie de baas is op het park’’, aldus voorzitter Frans Godijn van de vereniging van eigenaren (VvE) Tusken de Marren I. De leden mogen het beheer en onderhoud van hun park in eigen hand houden. Projectontwikkelaar Bert Rotteveel wilde daar zelf de zeggenschap over houden.

Bert Rotteveel van TdM Beheer heeft vrede met de rechterlijke uitspraak over het eigendom. ,,Dat is wat ons betreft prima. Het eigendom van het park is voor ons nooit een punt van discussie geweest, dat is gezamenlijk van de eigenaren. Elke eigenaar heeft zijn eigen kavel met daarop de woning en daarnaast is elke eigenaar voor een specifiek percentage mede-eigenaar van de wegen en gemeenschappelijke voorzieningen.’’

TdM Beheer spande de rechtszaak aan omdat de eigenaren zonder overleg een deel van afvalkosten via TdM Beheer bij huurders in rekening wilden brengen, vertelt Bert Rotteveel. Als beheer- en verhuurpartij voor verhurende eigenaren, veruit het grootste deel op het park, was TdM Beheer het daar niet mee eens. ,,De rechtbank was de enige plek om dit besluit van de VvE aan te vechten. De rechter heeft heel helder uitgesproken dat de eigenaren niet zomaar kunnen beslissen dat TdM Beheer dergelijke kosten moet betalen.’’ VvE-voorzitter Godijn: ,,We kunnen dat niet via het parkreglement regelen en dat is ook wel begrijpelijk’’.

De VvE heeft er geen moeite mee dat TdM Beheer werkzaamheden op het park eventueel oppakt, maar het bedrijf zal dan met een offerte moeten komen, die met andere prijsvoorstellen kan worden vergeleken. Rotteveel: ,,Wij zijn op dit moment in goed overleg met de VvE om tot langjarige afspraken te komen over de openstaande punten’’.

Meerdere malen belegde de VvE bijeenkomsten, waarin TdM Beheer als eigenaar van een recreatievilla, waarin de receptie is gevestigd, ook als lid meepraatte. Insteek was duidelijkheid te krijgen welke partij over het beheer en het opstellen van het parkreglement gaat. Daarin worden allerlei praktische zaken als het schonen van sloten, het legen van prullenmanden en leveren van gas, water en elektra geregeld.

Oplevering
Na plaatsing van de laatste lodges op het park nu drie jaar geleden willen beide partijen in goed overleg afspraken over de oplevering van het park maken. ,,We hebben bijvoorbeeld schade aan de weg als gevolg van de bouwwerkzaamheden. Die schade moet worden hersteld. De schade aan het riool is inmiddels gemaakt, maar we hebben nog niet kunnen vaststellen of dat herstel volstaat’’, vertelt Godijn. Rotteveel laat weten dat het herstel van de infrastructuur ,,is afgerond op een enkel opleverpunt na’’.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)