Akkrum.net

Initiatiefnemer Gretha Oost (l), Karin Langhout-Elzinga en Miranda Tamminga van de stichting Vier, die ‘een miljoen minimissies’ in vijf dorpen willen volbrengen.

De eerste twee wensen voor het project 1 Miljoen MiniMissies in Akkrum en Nes liggen al op tafel. Isabelle Meijer uit Nes vraagt om een “bos waar je met je huisdier heen kan”. Ida de Haan-Tetteroo uit Akkrum wil graag een survivalparcours langs de speeltuinen in beide dorpen aanleggen. De ideeën zijn de eerste opdracht voor de stichting Vier, die in vijf dorpen in evenveel gemeenten in Zuidoost-Friesland ,,een miljoen mini-missies’’ wil volbrengen. Gretha Oost, Karin Langhout-Elzinga en Miranda Tamminga uit Akkrum gaan ermee aan de slag.De nieuwe stichting heeft een bedrag van 50.000 euro uit het fonds van de RegioDeal Zuidoost-Friesland ontvangen. Wethouder Jelle Zoetendal van Heerenveen overhandigde de cheque bij de ophaalbrug in het Krompaed in Akkrum. Met hun initiatief willen de drie vrouwen de leefbaarheid in de betrokken dorpen versterken. Het project start begin volgend jaar in Akkrum-Nes.

,,Met ons project 1 Miljoen MiniMissies willen we bewoners inspireren en stimuleren om hun eigen hele-kleine-stukje-aarde nog mooier, socialer en duurzamer te maken. Als iedereen dat op zijn eigen plekje op de planeet doet, kunnen we samen toch op grote schaal verandering in gang zetten”, zegt Gretha Oost. Ze wil de minimissies zichtbaar maken met het plaatsen van een kunstwerk in de vorm van een duurzame watertapfontein in elk van de vijf kernen.

De komende tijd wil de stichting Vier meerdere wensen verzamelen. ,,We kijken wat mogelijk is. Isabelle Meijer kan niet alleen een bos aanleggen, dus linken we mensen aan haar die haar op weg kunnen helpen. We zijn een steuntje in de rug voor mensen, die wel ideeën hebben, maar niet weten hoe ze ze moeten realiseren.’’

Ideeën kunnen worden gemaild naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij de foto’s:

211210 Regio Deal Akkrum groep Foto Sietse de Boer
De cheque van 50.000 euro werd bij de Krompaedbrêge in Akkrum overhandigd. Op de foto van links naar rechts Peter Algra (Streekwurk, Provincie Fryslan), Ida de Haan-Tetteroo, Karin Langhout-Elzinga, Isabelle Meijer, Miranda Tamminga, Gretha Oost en wethouder Jelle Zoetendal.

211210 Regio Deal Akkrum duo Foto Sietse de Boer

Ida de Haan-Tetteroo en Isabelle Meijer met hun initiatieven.

Foto’s: Sietse de Boer

Nog geen reacties.

(advertentie)