Akkrum.net

Met het derde en laatste concert in de serie Yes3xNes verwacht Popkoor Akkrum een volle bak in de Utingeradeelhal. De eerste uitvoering met popkoor Gewoan Oars uit Nes in Noardeast-Fryslân en het pop-gospelkoor Inspirit van Nes op Ameland in 2019 was een hoogtepunt. De drie koren uit de Friese dorpen met de naam Nes traden twee keer eerder samen op.

Het derde optreden zou al eerder in Akkrum-Nes plaatsvinden, maar werd vanwege Covid-beperkingen steeds uitgesteld. ,,Samen met de beide andere koren kunnen we onszelf nu goed aan de inwoners van Akkrum en Nes presenteren. Daarvoor gaan we de Utingeradeelhal omtoveren tot een gezellige concertzaal met een groot podium en driehonderd zitplaatsen.’’, vertelt Menno Bokslag van Popkoor Akkrum.

Het concert op zaterdag 11 maart 2023 begint met het optreden van pop-gospelkoor Inspirit onder leiding van dirigent Julia van Houten en begeleid op keyboard, bas en drums. Voor een gezamenlijk nummer komt popkoor Gewoan Oars ook op het grote podium. Gewoan Oars vervolgt met dirigent Mariëlle Noordzij een eigen gevarieerd programma.

Na de pauze treedt Popkoor Akkrum op met nieuw repertoire onder leiding van de bekende dirigent Hans Bergman en begeleid op keyboard, gitaar, bas en drums. Het concert wordt afgesloten met een paar nummers, waarbij alle bijna honderd deelnemers de bezoekers trakteren op een spectaculaire samenzang uit Nes.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)