Akkrum.net

Drie koren uit de drie Friese dorpen Nes tijdens een gezamenlijk optreden in 2019

De generale repetitie dinsdag van Popkoor Akkrum voor het optreden komende zaterdag 11 maart 2023 op Yes3xNes!! ging lekker. De avond met drie koren uit evenveel Friese dorpen met de naam Nes belooft afwisselend, boeiend en swingend te worden. Popkoor Akkrum, pop- en gospelkoor In Spirit van Nes op Ameland en het popkoor Gewoan Oars uit Nes bij Dokkum treden voor de laatste keer gezamenlijk op.

,,We hebben er de afgelopen periode flink aan getrokken om een aantal lastige nummers goed te kunnen performen. Leden hebben ook veel thuis geoefend met muziekbestanden en om de teksten uit het hoofd te kennen’’, vertelt Menno Bokslag van Popkoor Akkrum. Ongeveer de helft van de driehonderd kaarten is verkocht. ,,Er kan dus nog wel wat bij.’’

In 2019 waren de eerste twee succesvolle uitvoeringen van de drie koren uit Nes. Het derde concert wordt mede door de lange covid-pauze weer heel anders. De koren zingen nieuw repertoire. Popkoor Akkrum heeft tevens met Hans Bergman ,,een uitstekende nieuwe dirigent in huis, die we kennen van het New York-evenement Meet me at the Fountain”, Bosk Akkrum en de Passion in Akkrum’’.

Het programma ziet er afwisselend, boeiend en swingend uit, mede door de begeleiding van een band. Met elkaar staan er honderd muzikanten op een podium.

De zaal is geopend vanaf 19:30 uur en het concert begint om 20.00 uur. Voorverkoop à € 10 via Bakkerij Marten Boonstra en Cocoon Concept Store. Of via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Verkoop aan de zaal à € 12,50. Voor consumpties is het sportcafé de hele avond geopend.

Info: www.popkoorakkrum.nl

Foto's: Nanne Nicolai

Nog geen reacties.

(advertentie)