Akkrum.net

Met de vertelling van het verfilmde verhaal The Polar Express geeft fanfare Harmonie in Akkrum zijn kerstconcert op zaterdag 17 december 2022 een extra dimensie. Op een scherm in de Terptsjerke worden scènes uit de film vertoond. het verhaal zelf wordt verteld, terwijl de muziek op de inhoud van de film en het verhaal is toegesneden. ,,De Wonderlijke Reis'' is een muzikale kerstvoorstelling voor jong en oud.

De in kerstsfeer gehulde Terptsjerke is ongeveer anderhalf uur lang het decor van het kerstconcert. Angelique Tuinman leest het verhaal voor. De vertelling speelt tussen droom en werkelijkheid over een jongetje, dat in een toverachtige trein naar de Noordpool reist, waar hij een ontmoeting heeft met de Kerstman. Tijdens het voorlezen en ook op de momenten dat scènes uit de film worden getoond, spelen de muzikanten - "in feestelijk zwart gekleed" - hun muziekstukken.

Fanfare Harmonie is direct na het Groot Concert in oktober met de voorbereidingen voor het kerstconcert begonnen. De muziekcommissie had samen met dirigent Geert Jan Kroon de muziek al uitgezocht. Bewust is niet gekozen voor de filmmuziek uit The Polar Express, maar voor andere passende composities. Tussen alle drukte door oefende het korps ook nog voor de optochten voor Sint Maarten en Sinterklaas.

  • Muzikale kerstvoorstelling van fanfare Harmonie
  • Vrijdag 17 december 2022, aanvang: 20:00 uur
  • Een vrije gift na afloop is welkom

Foto's/bewerking: The Polar Express/Noordoost.nl

Nog geen reacties.

(advertentie)