Akkrum.net

Tijdens de renovatie van de Zandslootbrug zet Serviceaptotheek Mienskip in Akkrum een pendeldienst voor medicijnen voor patiënten in Terherne op. Ze kunnen zo lang bij een ophaalpunt in het dorp terecht. Het brugdek is van 17 november tot 19 december 2022 naar de fabriek voor een ingrijpende opknapbeurt. De route door het dorp is dan op gezette tijden voor alle autoverkeer afgesloten. Fietsers en voetgangers worden met een pontje over de Zandsloot overgezet.

De afhaalservice voor medicijnen tijdens de brugstremming wordt geregeld door Saskia Woudstra, Buorren 128 (0566-689653). Mensen die hun medicijnen zelf in Akkrum afhaalden, maar nu gebruik willen maken van het Terhernster afhaalpunt, moeten dit bij Serviceapotheek Mienskip aangeven. De apotheek regelt tegen een kleine extra vergoeding het vervoer naar Terherne. De medicijnen kunnen op vaste tijdstippen op dinsdag en donderdag worden afgehaald.

Autoverkeer
De brug is volledig gestremd voor alle autoverkeer vanaf donderdag 17 november (dit is overmorgen) 19.00 uur,
tot maandagochtend 19 december 5.00 uur. Tijdens deze ruim vier weken moeten we vanuit Terherne omrijden via Joure.

Alternatief
De bedrijven Wetterwille en Kaap Hoorn (aan de Akkrumer kant van de brug) bieden de dorpsbewoners aan om in deze periode het parkeerterrein van Wetterwille / Kaap Hoorn te gebruiken om hun auto neer te zetten. Dit aanbod geldt alleen voor de beide grote parkeerterreinen langs de weg en niet voor de parkeerplekken verderop op het haventerrein. Als je wilt kun je dan te voet of per fiets oversteken naar en van je auto.

Voetgangers en fietsers
Voetgangers en fietsers tijdens deze vier weken gebruik maken van een noodbrug of een enkele rijbaan van de brug, Oponthoud is mogelijk.
Alleen aanstaand weekend en volgend weekend ligt de brug er compleet uit en kunnen voetgangers en fietsers tijdens bepaalde uren gebruik maken van onze fietspont Fietsa Versa. Deze vaart tussen de Tichtset en Jachthaven Oksewiel.

In detail en per datum:
Donderdag 17 november kunnen voetgangers en fietsers de brug gebruiken tot 24.00 uur.
Vrijdag 18 november vaart de pont tussen 6.30 en 22.00 uur
Zaterdag 19 november en zondag 20 november vaart de pont tussen 8.00 en 22.00 uur.
Maandag 21 november 5.00 uur t/m vrijdag 25 november 18.00 uur kunnen fietsers en voetgangers over een noodbrug. Af en toe gaat deze open voor de scheepvaart.
Vrijdag 25 november vaart de pont tussen 18.00 en 22.00 uur
Zaterdag 26 november en zondag 27 november vaart de pont tussen 8.00 en 22.00 uur.
Maandag 28 november t/m zondag 18 december kunnen voetgangers en fietsers over een strook op de brug. Af en toe gaat de brug open voor de scheepvaart.

Busgebruikers
Er is in deze gehele periode geen busvervoer naar Akkrum. Lijn 95 rijdt nog wel via bushalte Meskenwier.
Vanuit Terherne naar Joure rijdt op werkdagen een pendelbus, en in de weekenden kunnen passagiers van de Opstapper Terherne gebruikmaken.
Details staan op www.arriva.nl/halte

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)