Akkrum.net

Het uitbreidingsplan van recreatiepark Tusken de Marren in Akkrum wordt op verzoek van GroenLinks en D66 in de raadscommissie Ruimtelijke Ordening van donderdag 14 maart 2024 besproken. ,,De uitbreiding zorgt voor veel onrust bij een deel van de inwoners van Akkrum’’, aldus burgemeester en wethouders.

GroenLinks en D66 willen weten hoe de raadscommissie en de gemeenteraad over het uitbreidingsplan denken. In hun vragen informeren D66 en GroenLinks naar de mogelijkheden voor het college en de gemeenteraad om de plannen eventueel aan te passen. Ook zijn beide fracties benieuwd of de ambtenaren in hun voorbereidingen een integrale afweging hebben gemaakt voordat de plannen voor uitbreiding met 195 recreatiewoningen en woonarken in behandeling werden genomen. Benieuwd zijn D66 en GroenLinks ook naar de druk van het nog aan te leggen recreatiepark op de huidige ontwikkelingen in Akkrum.

⁠Tijdens de vergadering zal de intiatiefgroep Mooi Akkrum, die tegen de plannen ageert, een toelichting geven waarom zij vindt dat het collegebesluit over de uitbreiding van het park moet worden herroepen dan wel opgeschort. De geactualiseerde plannen betreft uitbreiding van het bestaande park van bijna honderd woningen met nog eens 195 vakantievilla’s en woonarken. Burgemeester en wethouders van Heerenveen hebben geen bezwaren tegen de aard en schaalgrootte van het park en verwijzen naar de provincie, die nog akkoord moet geven. Volgens Mooi Akkrum heeft het plan een ondeugdelijke grondslag en past niet in het provinciale beleid.

Boottochtje burgemeester
Vanaf de vergaderboot De Vooruitgang kan burgemeester Avine Fokkens van Heerenveen maandag 11 maart 2024 met eigen ogen zien waar de uitbreiding van Tusken de Marren is bedacht. Het schip heeft zijn vaste ligplek aan de Meinesleat, pal tegenover het bestaande recreatiepark. Stichting Mooi Akkrum heeft de burgemeester uitgenodigd om de 1.285 handtekening onder de petitie op de boot in ontvangst te nemen. Ook een aantal mensen die de petitie ondertekend heeft is aanwezig.

Foto: Dick Helders

Nog geen reacties.

(advertentie)