Akkrum.net

Kinderdisco met DJ Djurre in de feesttent

Rond de duizend bezoekers en een een compleet nieuwe jonge ploeg maakten het traditionele carbidschieten van Team Houwitzers in Akkrum tot een knallend succes. De nieuwkomers schoten de hele dag door en voor volgend jaar liggen er al weer plannen voor groter en meer schietmateriaal. Op Nieuwjaarsdag vond de organisatie echter een allesbehalve aangename verrassing.

De vuurwerkshow, die vorig jaar vanwege het weer was afgelast, werd vanwege de voorspelde regen twintig minuten vervroegd. De bezoekers genoten van de geweldige spektakel, aldus Herman Gaarman van Team Houwitzers na afloop. Onder hen bevond zich ook de nieuwe burgemeester van Heerenveen, Avine Fokkens-Kelder, die een tour langs de carbidschieters in haar gemeente maakte. Team Houwitzers was blij verrast: ,,We kregen mooie complimenten en ze was erg onder de indruk van al onze activiteiten’’.

Zangers Sytse Haima en Frerik de Swetser maakten er in de feesttent weer een groot feest van. DJ Djurre vermaakte de jonge bezoekers tijdens de kinderdisco, waar veel kinderen op afkwamen waren.

,,Enorme ravage’’
Het opruimen van het feestterrein op Nieuwjaarsdag in 2024 was voor Team Houwitzers een allesbehalve aangename verrassing. ,,We schrokken van de enorme ravage aan glas en rommel. Ook de tuinen van de buren lagen vol met troep. Volgend jaar gaan we natuurlijk weer een geweldig feest organiseren, maar zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers die meehelpen om met name de uitgifte van het eten en drinken beter te reguleren.’’

Foto's: Team Houwitzers

231231 Akkrum carbidschieten AvineFokkens231231 Akkrum carbid Houwitzers feesttent231231 Akkrum carbid Houwitzers feesttent 2231231 Akkrum carbid Houwitzers FrerikdeSwetser SytseHaima

Nog geen reacties.

(advertentie)