Akkrum.net

DAN-voorzitter Tom Yntema, kandidaat-statenlid Odaan Olivier, wijkwethouder Sybrig Sijtsma en Bouwe de Boer van Fossylfrij Fryslân.

Met een bezoekje aan de deelauto zaterdag in Akkrum heeft PvdA’er Daan Olivier uit Heerenveen zijn kandidatuur voor de verkiezingen van de Provinciale Staten onderstreept. De oud-prof-wielrenner wil de Friese politiek in. Hij staat op een vijfde en verkiesbare plek van de Partij van de Arbeid Fryslân. Olivier wil zich sterk maken voor een deelauto-plan in de hele provincie.

Daan Olivier kwam samen met wethouder Sybrig Sijtsma van Heerenveen naar Akkrum. Voorzitter Tom Yntema van energiecoöperatie Duurzaam Akkrum-Nes en Bouwe de Boer – Akkrumer en projectleider van Fossylfrij Fryslân – ontvingen het duo met een uitleg over het leenautoproject in Akkrum. Op zijn beurt kwam Daan Olivier met zijn ideeën om de bereikbaarheid van Fryslân te vergroten. Hij pleit voor een “deelauto van de straat”, die in buurten met sociale huurwoningen moet komen te staan.

Een tweede idee van Olivier is het geven van subsidie voor deelauto’s in dorpen waar buslijnen zijn verdwenen. Na drie jaar zou zo’n initiatief zelfstandig gefinancierd moeten worden, aldus Olivier. Daarnaast wil het kandidaat-Statenlid energiecoöperaties juridische en financiële ondersteuning geven en met promotiecampagnes mensen bekend maken met het fenomeen deelauto. Olivier wil het busnetwerk beter laten sluiten op dorpen met deelauto’s. Na afloop van zijn werkbezoek gaf Olivier aan onder de indruk te zijn van het initiatief in Akkrum.

Foto: PvdA Fryslân

Nog geen reacties.

(advertentie)