Akkrum.net

Zangeres en harpiste Iris Kroes treedt zondagmiddag op tijdens een borrelparty in hotel-restaurant Goerres in Akkrum. ,,We kunnen weer los en daarom wilden we eens flink uitpakken’’, reageert Tineke van der Veen, die dolblij is dat het restaurant na een lange lockdown weer beperkt open kan.

Het optreden van Iris Kroes – in 2012 won ze het tv-programma The Voice of Holland – was dank zij de korte lijnen met haar manager Jouke de Vries vlot geregeld. ,,We kennen hem goed. Twee weken geleden kuierde hij hier door het dorp. Hij kwam even binnen voor een bakje koffie en toen hebben we het over gehad dat we met het einde van de lockdown wat wilden doen’’, aldus Tineke van der Veen.

Tijdens het optreden is er plek voor 40 tot 60 mensen. Vanwege de beperkende coronamaatregelen moeten bezoekers reserveren. Ook de tafelplanning is aangepast.

,,Voor ons is het een heuglijk moment dat we weer open kunnen’’, aldus Van der Veen. Ze werkt samen met Margaretha Wierda, die het hotel en restaurant op 28 februari 2020 van Frans en Petra Goerres overnam en twee weken later met de eerste lockdown kreeg te maken. ,,We hebben nog geen normale periode kunnen draaien.’’ Hotel-restaurant Goerres gaat voorlopig eerst op de vrijdag, zaterdag en zondag weer open.

Foto's Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Bij de foto hieronder: Iris Kroes won in 2012 het tv-programma The Voice of Holland. In haar woonplaats Drachten vierde ze haar overwinning.

Iris Kroes won in 2012 het tv-programma The Voice of Holland. In haar woonplaats Drachten vierde ze haar overwinning.

Nog geen reacties.

(advertentie)