Akkrum.net

Honderd zangers voor de finale op het podium in de Utingeradeelhal in Akkrum

Hoewel de voorverkoop langzaam op gang kwam, werd dank zij de omvangrijke publiciteitscampagne het concert met drie popkoren uit de Friese dorpen Nes uiteindelijk goed bezocht. De Utingeradeelhal in Akkrum was zaterdagavond 11 maart 2023 prima bezocht. Zo’n 250 bezoekers kregen geen spijt van hun keuze, want het organiserende Popkoor Akkrum had de sporthal fraai aangekleed en kleurig verlicht. In een sfeervolle ambiance werd het publiek getrakteerd op prachtige nummers.

 Pop-gospelkoor Inspirit van Nes Ameland trapte onder leiding van Julia van Houten af met een gevarieerde set van pop, gospel en klassiek werk. De zangers werden begeleid door drums (nota bene afkomstig uit Akkrum), een prachtige contrabas en keyboard. De sfeer door de muziek en enthousiaste presentatie zat er direct goed in. Zij sloten af met een prachtige uitvoering van Händel’s Hallelujah!

Heel wat meters gelopen
Het popkoor Gewoan Oars uit Nes bij Dokkum deed het met begeleiding vanaf een iPad net even anders. De charismatische dirigente Mariëlle Lammers liep voor de bediening heel wat meters af. Deze komische noot gaf de muzikale uitvoering van diverse bekende en prachtige nummers een extra lading. Waaronder Nothing else matters van Metallica en als laatste topper Bohemian Rhapsody.

Publiek zingt enthousiast mee
Na de pauze kwam Popkoor Akkrum op tijdens het swingende Spooky’s day off waarbij de viermansband nog versterkt werd met dwarsfluit, saxofoon en mondharmonica. Onder leiding van dirigent Hans Bergman zongen de Akkrumers een aantal swingende nummers. Het was het eerste grote concert van het popkoor onder zijn leiding en met nieuw werk dat allemaal door hem gearrangeerd is. Een drietal nummers werd voor het eerst voor publiek uitgevoerd, zoals Music van John Miles en Love of my life van Queen. Het publiek leefde en zong enthousiast mee.

Slotakkoord: koren mengen zich met publiek
In de finale kwamen alle honderd zangers op het grote podium en zongen gezamenlijk het bekende Hallelujah, maar nu de versie van Leonard Cohen, een krachtig stuk muziek. Na het bedanken van alle betrokkenen en publiek werd de Yes3xNes!-trilogie afgesloten met een pakkende Amen-medley, waarbij het publiek als vierde koor uit volle borst mee zong. De koorleden verlieten al zingend het podium en mengden zich met de toeschouwers, hetgeen een fantastisch slotakkoord opleverde.

De meeste Nessers van Ameland moesten na afloop met de boot terug en konden niet langer blijven, maar toch bleef het in Sportcafé Akkrum nog lang gezellig!!

Foto/video: Popkoor Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)