Akkrum.net

De opkomst voor de Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Heerenveen lijkt iets hoger dan die voor de vorige editie. Op het moment dat de stembussen woensdagavond 22 november 2023 om 21.00 uur werden gesloten, hadden 32.730 kiezers (80,1% van de stemgerechtigden) hun stem uitgebracht. De totale opkomst tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 was 70,89%.

De opkomstpercentages voor de stembureaus in Akkrum - Leppehiem en de Brede School - worden later bekend gemaakt. De uitslagen voor de hele gemeente komen woensdag in de loop van de avond. Hoe Akkrum en Nes (H) hebben gestemd, wordt later gepubliceerd.

Kandidaat-Kamerlid uit Nes (H)
Kandidaat-Kamerlid Sieta van Keimpema voor de partij BVNL bracht woensdagochtend haar stem op de Brede School in Akkrum uit. De inwoonster van Nes (H) deed via de sociale media een oproep om te gaan stemmen. ,,We schommelen qua percentages tussen de één a twee zetels’’, aldus Van Keimpema rond 16.00 uur woensdagmiddag, die bij BVNL achter partijleider Wybren van Haga en Henk Krol op de derde plaats staat. Als voorvrouw van Farmers Defence Force vraagt Van Keimpema aandacht voor behoud boeren en platteland. Binnen de nieuwe partij Belang van Nederland ijvert ze daar ook voor.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Kandidaatkamerlid voor BVNL Sieta van Keimpema uit Nes (H) bracht haar stem uit in het stemlokaal in de Brede School in Akkrum.

De grote formulieren met alle kandidaten leidden veelvuldig tot opmerkingen van stemmers.231122 Akkrum TweedeKamerverkiezingen langeformulieren 1000

 

Het stembureau in zorgcentrum Leppehiem in Akkrum231122 Akkrum Leppehiem stembureau TweedeKamer 1000

 

Nog geen reacties.

(advertentie)