Akkrum.net

De kermis tijdens de Akkrumer Merke gaat woensdagmiddag een half uurtje later los dan op de agenda staat. Reden is dat de leerlingen van de basisscholen om twee uur uit komen. ,,Dan zijn ze een half uurtje later bij ons en kunnen ze direct los’’, aldus een van de kermisexploitanten in Akkrum. Op de Tsjerkebleek staan dit jaar onder andere de botsautotent, de Pusher, schiettent, zweef- en draaimolens, de tent met grijpers en een oliebollenkraam.

,,De drukte in Akkrum is er altijd wel, maar de afgelopen vier kermissen waar we zijn geweest, waren aan de rustige kant. De precieze reden weet ik niet, maar na de coronalockdown is dat overal wel het geval’’, vertelt de botsauto-exploitant, die op zijn vaste plekje staat. Sipke-Rolf Zandstra (vooraan op de foto) en Michel Uneken uit Akkrum helpen steevast een handje mee bij de opbouw. Ze zetten de botsauto’s strak in gelid, waarna de rubber stootranden in de kalkpoeder worden gezet om ze soepel te houden.

Feesttent in opbouw
De opbouw van de feesttent op het evenemententerrein is in volle gang. Merkecommissieleden en vrijwilligers helpen een handje. Het opzetten van de tent van 20 bij 35 meter is woensdagochtend begonnen en moet vrijdagavond stipt zeven uur klaar zijn. Dan begint het Spikerslaan, vertelt Erwin Swiersema van de organiserende Merkecommissie. De tent blijft tot en met de laatste activiteit op zondagavond staan.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Volop drukte met de opbouw van de tent. Van links naar rechts zijn dat Maurice de Vlieger, Hans Edelijn, Erwin Swiersema, Johan Anker en Erik Beimers220623 Akkrum Merke opbouw tent 1000

Nog geen reacties.

(advertentie)