Akkrum.net

Te koop: hippiekleding in de rekken naast de ingang van Doarpskeamer Akkrum

De opbouw van het FlowerPowerfestival in Akkrum is donderdagavond begonnen. De Tsjerkebleek, dat normaliter als parkeerterrein wordt gebruik, was de hele dag al afgezet voor auto’s. Gedurende de hele vrijdag wordt het terrein in de sfeer van de jaren zestig en zeventig gezet. ,,De weersvoorspellingen zijn perfect: 23 graden Celsius en droog. Het kan niet beter’’, aldus een woordvoerder van het organisatiecomité.

Het doorgaande verkeer over het Heechein is zaterdag gestremd. Ook de Dringelstrjitte is afgesloten. OP de vrijdagmarkt is alleen ‘t Neusje van de Zalm aanwezig. De visboer krijgt een plekje even verderop.

Fietsparade
De fietsparade voor grote en kleine kinderen wordt kleurrijk. Deelnemers verzamelen zich met hun versierde fiets om 11.00 uur op het plein voor Mienskipssintrum Leppehiem. Daarna gaat het met muziek voorop in optocht naar het festivalterrein

Parkeren
Op het festivalterrein is zoveel te beleven dat er geen ruimte is voor geparkeerde fietsen, scooters of brommers. Daarvoor is een deel van het evenemententerrein nabij Bosk Akkrum gereserveerd, pal naast het havenkantoor. De organisatie hoopt dat bezoekers van het FlowerPowerfestival zoveel mogelijk lopend of op de fiets komen. Bezoekers van buiten Akkrum-Nes kunnen de auto in het dorp zelf, bij de sporthal of bijvoorbeeld de scholen parkeren.

Allemaal in hippiekleding
Insteek van de organisatoren is dat alle bezoekers in hippie-kleding naar het festival komen. Voor degene die nog geen outfit hebben, hangen bij Doarpkeamer Akkrum aan de Lange Miente 5 rekken met kleding. Kosten: vijf euro per kledingstuk. De keus is nu nog groot, het restant is zaterdag op het festivalterrein te koop.

Dorpspicknick
Bonnen voor de picknick op het grasveld voor wooncomplex Welgeleven zijn te koop bij slagerij Spijkerman, bakker Marten Boonstra en Kaashuys Akkrum. Na de dorpspicknick, zo rond 13.00 uur, begint het feest op de Tsjerkebleek. Op het festivalterrein zijn programma's met een plattegrond te verkrijgen en een overzicht met de tijden en locaties. Bestudeer het blokkenschema goed. Gedurende het hele festival is op verschillende plaatsen van alles te beleven.

Gratis toegang
Het festival is gratis toegankelijk en iedereen is welkom. Een vrijwillige bijdrage is van harte welkom, aldus de organisatoren. Betalen met contant geld kan in de melkbus naast de organisatietent of via een qr-code, die op verschillende plekken op het terrein gescand kan worden.

Vrijmarkt voor de jeugd
Kinderen die op de vrijmarkt willen staan, zijn vanaf 13.00 uur van harte welkom. Ze kunnen een plekje op It Heechein zoeken. Net als bij de kinderactiviteiten blijven ouders verantwoordelijk. Een EHBO-post staat op het midden van It Heechein. Daar is ook een toiletwagen.

  • Tsjerkebleek, zaterdag 27 Augustus 2022, 12:00 - 23:00
  • 11.00 uur start Fietsparade op plein voor Mienskipssintrum Leppehiem
  • Zie ook de agenda voor de plattegrond en het schema van uur tot uur.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

20220825 FPF Akkrum richtingwijzer 1000

Nog geen reacties.

(advertentie)