Akkrum.net

De verkeersgeleiders langs de Bokkumer Omwei in het aquaduct bij Akkrum worden ‘s nachts met de regelmaat van de klok omgegooid. Voor weggebruikers leveren de borden, die half over de weg liggen, levensgevaarlijke situaties op, vooral voor fietsers in het donker, zeggen ze. Op dit moment zijn er nog geen ongevallen geweest. Rijkswaterstaat Noord-Nederland is over de situatie geïnformeerd.

De roodwitte verkeersgeleiders staan langs een geul, die Rijkswaterstaat heeft gegraven om lekwater af te voeren. Nadat een gestuurde boring in december 2021 mislukte en op meerdere plaatsen de onderliggende folie werd doorgeprikt, stroomt het onderliggende grond water naar boven. Via een geul langs de Bokkumer Omwei wordt het lekwater naar de pompen onderin het aquaduct afgevoerd.

Volgens voorzitter Aize Wijnstra van Plaatselijk Belang Akkrum-Nes is de oplossing vrij simpel. De gegraven afvoergoot kan volgens hem beter worden vervangen door een leiding. ,,Zand er over en de paaltjes kunnen verdwijnen.’’ In een reactie zegt hij bang te zijn dat de huidige situatie nog wel jaren kan duren. Weggebruikers komen ook met de suggestie om camera’s te plaatsen, waarvan dan een preventieve werking uit kan gaan.

Foto: Martje Koen-van der Wal

Nog geen reacties.

(advertentie)