Akkrum.net

De landelijke radiozender NPO1 verzorgt op woensdag 11 januari 2023 een reeks korte live-uitzendingen vanuit Akkrum en Nes (H). In de Doarpskeamer wordt een kleine studio ingericht. De interviews en gesprekken gaan over de glasvezelkabel naar Hilversum en vervolgens de ether in. Met het nagelnieuwe programma willen de makers Nederlanders laten vertellen wat hen bezighoudt.

Rond half negen ‘s ochtends staat de Radio 1-bestelbus voor de Doarpskeamer, die helemaal in Radio1-stijl wordt aangekleed. Zo’n zeven medewerkers komen mee. ‘s Middags komt nog een tweede presentator. Bezoekers mogen vrij in en uit lopen en bij de programmamakers hun zegje doen. Eventueel komen ze rechtstreeks in de uitzending. Tussen 15.30 en 16.00 uur is er een tafelgesprek met gasten uit Akkrum-Nes. Daarna gaat de radioploeg weer huiswaarts.

NPO Radio 1  zoekt verbinding met de samenleving en met de luisteraars, vertelt eindredacteur Bas Fels. ,,Vanuit onze nieuwsgierige en open blik spreken we met mensen in het hele land om te horen welke thema’s en onderwerpen in hun leven en in hun omgeving spelen. Welke maatschappelijke patronen en oplossingen hebben we gemist, waar moet meer aandacht voor komen op NPO Radio 1? We willen dichter bij de luisteraars staan en ervoor zorgen dat mensen zich gehoord voelen. We zijn een nieuws- en sportzender voor iedereen.’’

Foto's: NPO Radio 1

Nog geen reacties.

(advertentie)