Akkrum.net

AWS Eendracht: voorjaar in de bol
Hoewel het met sneeuw en vorst winters aandeed, hadden de vrijwilligers van watersportvereniging AWS Eendracht in Akkrum zaterdag 11 maart 2023 toch vooral het voorjaar in de bol. Met vereende krachten werd in het kader van NL Doet! gewerkt aan de voorbereidingen voorn weer een nieuw vaarseizoen. De sanitaire accommodatie bij de passantenhaven werd grondig gereinigd en de bezem werd eens flink door het havenkantoor gehaald.

230311 Akkrum NLDoet AWS koffiepauzeIn de verenigingshaven werden hinderlijke overhangende takken gesnoeid en andere kleine werkzaamheden verricht. Havenmeester en bestuurslid Ina Sterkenburg is tevreden over deze dag. "Wat is het mooi om te zien hoe in een gezellige sfeer, vele handen licht werk maken", zegt ze vanaf het zonovergoten terras van het havenkantoor, "De Stichting NL Doet heeft met gereedschap en een lunch gesponsord. Daar zijn we heel dankbaar voor", aldus een tevreden Sterkenburg.

Dreamteater Akkrum en STAJ: samen
Vrijwilligers van Dreamteater Akkrum en jongerenorganisatie STAJ trokken zaterdagochtend gezamenlijk op. De opslag van het Dreamteater zit in een ruimte aan het onderkomen van de jongeren, dat al sinds jaar en dag naast de Utingeradeel staat.
 

Dreamteater Akkrum maakte de opslagruimte van buiten en binnen schoon. Ook is de complete inventaris eruit gehaald en gepoetst. De vrijwilligers namen met de werkzaamheden alvast een voorschot op de plannen om straks tot een optimale opslagruimte te komen.

Bestuursleden en jongeren van STAJ staken de handen ook flink uit de mouwen. Ze leukten de boel binnen op. De wanden werden van een frisse kleur voorzien. De vrijwilligers van Dreamteater en STAJ hebben gezamenlijk een leuke ochtend gehad. ,,Vrijwilligers zijn goud waard’’, concludeerden ze na afloop.

Doarpstún Akkrum zoekt zand
Een ploegje vrijwilligers van Doarpstún Akkrum heeft in het kader van NL Doet! het nieuw geplaatste schuurtje geschuurd. Het gebouwtje krijgt binnenkort een nieuwe verflaag. Voor de verdere aankleding ervan is Doarpstún Akkrum op zoek naar een partij tegels van bij voorkeur 40 bij 40 centimeter en een kuub zand.

Doarpskeamer Akkrum-Nes
Het bleef zaterdag stil bij Doarpskeamer Akkrum-Nes. Om uiteenlopende redenen is de NL Doet-dag een maandje uitgesteld. Op zaterdag 8 april 2023 gaan de vrijwilligers daar aan de slag.

It Pakhûs: de kringloopwinkel

De kringloopwinkel van woongroep It Pakhûs is weer een stapje dichterbij. Vrijwilligers hebben zaterdag in de loods daarvoor opgeknapt. Ook  hebben ze veel  in het woonpand zelf gesaust.

Foto's: STAJ, Dreamteater Akkrum, AWS Eendracht, Doarpstún Akkrum, It Pakhûs

Rob Platteel pakt de takkenschaar uit de kruiwagen bij de verenigingshaven van AWS Eendracht230311 Akkrum NLDoet AWS RobPlatteel

Koffie op de picknickbank voor het nieuwe schuurtje op de Doarpstún.230311 Akkrum NLDoet Doarpstun

Dreamteater Akkrum en jongerenclub STAJ zetten de stoelen buiten. De koffie staat klaar.230311 Akkrum NLDoet Dreamteater stoelen

Voorbereidingen voor het schilderwerk in STAJ230311 Akkrum NLDoet STAJ verfven

230311 Akkrum NLDoet STAJ verf koffie

Schilderwerk in It Pakhus230311 Akkrum ItPakhus 1

Vrijwilligers in It Pakhûs nemen het ervan tijdens een welverdiende pauze.230311 Akkrum ItPakhus3

 

De nieuwe kringloopwinkel van It Pakhûs krijgt vorm.230311 Akkrum ItPakhus 2

Nog geen reacties.

(advertentie)