Akkrum.net

De nieuwjaarduik Akkrum Plonzt! wordt dit jaar op het strandje aan De Boarn in Akkrum gehouden, de plek waar jaarlijks Slingeraap wordt georganiseerd. Reden is dat de trailerhelling, waar de duik altijd plaatsvindt, niet toegankelijk is. De herinrichting van het evenemententerrein is in volle gang. Het wegdek is opengebroken en slecht toegankelijk.

Op het strandje tegenover de Boarnswâl kunnen de nieuwjaarduikers ,,letterlijk in het water plonzen'', vertelt Hans Bijker van de organiserende watersportvereniging AWS Eendracht, “Het advies om zwemschoenen aan te trekken blijft ongewijzigd en ook wordt er weer een tent geplaatst om je om te kunnen kleden”.

De datum staat vast: zondag 7 januari 2024. ‘s Middags om 15.00 uur is de warming-up onder leiding van Leonie Zondervan van Sportschool Switch. Deelnemers zijn bij voorkeur welkom als ze verkleed, zijn maar zwembroek en badpak mag natuurlijk ook. Na afloop is er snert in Eetcafé Kromme Knilles, waar aansluitend de nieuwjaarsborrel van AWS Eendracht plaats zal gaan vinden.

Foto's: AWS Eendracht

Nog geen reacties.

(advertentie)