Akkrum.net

Zo’n veertig doeken hangen sinds woensdag 8 mei 2024 weer langs de kunstroute in Akkrum. De Slach troch Akkrum, die dit jaar “Mei-Inoar” als thema heeft, laat schilderijen, foto’s en tekeningen van de meest uiteenlopende onderwerpen zien. Ze zijn op doek geprint en blijven een jaar lang hangen. De officiële opening zaterdag 11 mei 2024, direct daarna is de veiling van de doeken die het afgelopen jaar langs de kunstroute hingen.

De vier kilometer lange route dwars door Akkrum staat beschreven in een gratis te verkrijgen brochure, onder andere in winkels en horecagelegenheden en voor treinreizigers ook in een speciaal open kastje.

De doeken werden dinsdag en woensdag opgehangen door (op de foto hieronder van links naar rechts) Siebe Boersma ,Kees Middendorp en Douwe Veenstra. De dag ervoor hadden ze de doeken van het seizoen 2022-2023 er af gehaald. ,,It is sa leuk dat je yndie sa mei-inoar opwurkjend as frijwilligers dit, de keunstrûte, klear krije. As we dan takom wike de earste minsken wer rinnen sjogge mei de gratis brosjure, dan begryp je hielendal wêr je it foar dien

Foto's: Hanneke Veenstra

240508 Akkrum Kunstroute ophangendoeken240508 Akkrum Kunstroute ophangendoeken3

Nog geen reacties.

(advertentie)