Akkrum.net

Scheidend burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen is in zijn nopjes met Doarpskeamer Akkrum-Nes. Met nog een paar weken te gaan nam hij zaterdag 9 september 2023 de moeite om een van zijn laatste officiële handelingen te verrichten. Hij onthulde het nieuwe logo van de dorpskamer, die vijf jaar na de start een nieuwe naam kreeg. Doarpskeamer ED is verleden tijd, de namen van beide dorpen staan voortaan centraal.

,,Het nieuwe logo is precies wat het voor een ontmoetingsplek als de Doarpskeamer moet zijn: mensen van allerlei kleur samen en met elkaar'', vertelde Van der Zwan in zijn openingswoord. Hij complimenteerde de bestuursleden en alle vrijwilligers van Doarpskeamer Akkrum-Nes met hun brede scala aan activiteiten, die voor de dorpsbewoners worden georganiseerd. ,,De doarpskeamer is wat Akkrum en Nes zijn en wat beide dorpen hebben te bieden.''

1 logo doarpskeamer met groene achtergrond page 0001Met de onthulling van het logo, dat door bestuurslid Agnes Kruiper is ontworpen, wordt ook het nieuwe seizoen ingeluid. Tijdens de open dag, die direct daarna van start ging, was er een presentatie van de cursussen en workshops, die komende winter in de Doarpskeamer en het bijgebouw De Skuorre worden gehouden. Tegelijkertijd wordt de vernieuwde website met de nieuwe naam - DoarpskeamerAkkrumNes.nl - in gebruik genomen. Peter Wouda van Noordoost.nl maakte ook de eerste site, die vijf jaar geleden onder de oude naam in de lucht kwam.

Serre
Het stichtingsbestuur is inmiddels ook gestart met de uitvoering van de plannen voor een nieuwe serre achter het gebouw. De bestaande aanbouw achter de Doarpskeamer wordt gesloopt en vervangen door een grotere, energieneutrale tuinkamer. Daarmee wordt de gebruiksoppervlakte aanzienlijk vergroot.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Ze wilde er niks van weten, maar Hennie Sixma (links) moest er toch aan geloven. Na acht jaar nam ze  op 1 juli 2023 afscheid en het bestuur wilde haar als grondlegger van Doarpskeamer Akkrum-Nes toch in het zonnetje zetten. Mede-bestuurslid Agnes Kruiper (rechts) kwam op het idee om het pleintje achter de dorpskamer naar Hennie Sixma te vernoemen: het HennieSixmapleintje230909 Akkrum Doarpskeamer HennieSixmapleintje

 

230909 Akkrum Doarpskeamer nieuwlogo 1000

Nog geen reacties.

(advertentie)