Akkrum.net

Milika van der Velde (16) uit Akkrum doet mee aan de provinciale finales van Miss Teen Beauty Friesland. Na een aantal voorrondes is ze samen met met twintig andere finalisten uit een veld van 150 deelnemers overgebleven. Een jury kiest vrijdag 10 maart 2023 in Sneek de winnares, die aan de landelijke verkiezingen mag meedoen. Het publiek mag ook mee stemmen.

,,Het is een geweldige ervaring om mee te doen. Ik vind het super leuk wat ik allemaal meemaak en leer’’, aldus Milika van der Velde, die de deelname als voorbereiding op haar dans- en musicalcarière ziet. Ze doet dit jaar eindexamen mavo en volgt tegelijkertijd een dansopleiding bij Lucia Martha’s in Groningen. Daar gaat ze na haar eindexamen de volledige opleiding doen.

,,Op het podium staan is mijn passie en droom. Ik vind het leuk om op het toneel te stralen en dat kan ik nu ook op deze manier doen. Ik ben heel blij dat ik hieraan mee doe’’, vertelt Milika van der Velde. Om zich verder voor te bereiden volgt ze veel trainingen en workshops, zoals die voor het het lopen op de catwalk. Ze werkt aan zelfontwikkeling door middel van workshops in assertiviteit en presentatie. Ook krijgen de deelnemers aan de verkiezing diverse fotoshoots om te leren zich goed voor de camera te bewegen.

,,Vanwege mijn opleiding zet ik me volledig voor deze verkiezingen in. Dat geldt ook voor het goede doel, dat aan de beautyverkiezing is verbonden, de Linda Foundation, een stichting voor ouders met kinderen die in financiële nood verkeren en daardoor niet het cadeau of feestje bijvoorbeeld voor hun verjaardag of winterjas kunnen geven.’’

Stemmen kan door sms naar 3010 Poll Friesland Milika. Meer informatie op www.missfriesland.frl

Foto’s: Joris Brouwer Photography, MJ Fotografie en Phoenix fotografie

230213 Akkrum MissBeautyofFriesland MilikavanderVelde staand

230213 Akkrum MissBeautyofFriesland topvijf

Nog geen reacties.

(advertentie)