Akkrum.net

De tuinploeg van De Lantearnetún in Akkrum is op zoek naar vrijwilligers. Elke dinsdagmiddag zijn ze actief met het wieden van onkruid, het verzorgen van planten en bomen, snoeiwerk, bemesten, zaaien en stekken. ,,We hebben genoeg te doen. We zijn op zoek naar mensen, die elke week of om de veertien dagen hun handen uit de mouwen willen steken’’, aldus Rein Huite en Gepke Wielinga van de vrijwilligersgroep.

De eerste werkzaamheden zijn al van start gegaan: appelbomen zijn gesnoeid, borders opgeschoond en de elzenhaag geknot. De werkzaamheden zijn van 14.00 tot 16:00 uur. ,,Tussentijds is er tijd voor thee. Je kunt op je eigen tempo en eigen manier in de tuin werken. Er kunnen altijd een aantal handen bij en wanneer er ook nog groene vingers tussen zitten is dat helemaal mooi.’’

Bijeenkomsten
Ook worden vrijwilligers gezocht voor de maandelijkse bijeenkomsten, die samen met Doarpskeamer Akkrum-Nes worden georganiseerd. Van mei tot en met september wordt een divers programma aangeboden. Elke laatste zondag van de maand zijn er middagen met muziek, theater, verhalen en creativiteit in de tuin. Extra handen zijn nodig voor het helpen met onder andere koffie en thee zetten en schenken en het klaar ztten van de stoelen.

Rondleidingen
Voor het eerst worden komen seizoen rondleidingen voor groepen in de tuin gegeven. Ze worden ontvangen met koffie en thee, waarbij wordt verteld over de verschillende planten en bomen en over de houten beelden.
 
  • Lantearnetún, Rein Huitema: 06-28126146 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)