Akkrum.net

Archieffoto: een verzameling parfums.

Dank zij kordaat optreden van twee Akkrumers zijn donderdagmiddag rond vier uur twee verdachten opgepakt, die van plan waren peperdure parfums uit de DA Drogisterij Fizel in Akkrum te stelen. Op camerabeelden in de winkel was te zien dat het duo de flessen al in hun jaszakken had gestopt. De gewaarschuwde politie zette met zes man sterk de speurtocht rondom het parkeerterrein van de Poiesz-supermarkt in, maar werd al snel door de beide Akkrumers op het juiste spoor gezet. De verdachten zijn op het station aangehouden.

,,Wy kamen krekt út it wurk oanriden en seagen twa manlju hurd fuortrinnen. Wy koene se net en ik tocht: dit kloppet net’’, vertelt Bas Westendorp, die zijn collega Jochem van Kalsbeek direct vroeg hun werkbus te keren en achter het duo aan te rijden. De verdachte mannen holden de Lange Miente op, richting kinderopvang. Daar hielden de Akkrumers de beide verdachten staande, vertelt Westendorp. ,,Se seine dat se allinne in bytsje Ingelsk prate koene, mar dêr hiene wy net safolle oan. We ha se doe gean litten.Wy wisten doe ek noch net wat der ian de hân wie."’

Fietsenhok station
Op de terugweg naar de Poiesz – Van Kalsbeek zou Westendorp voor boodschappen afzetten – kwamen ze politieauto’s en hollende agenten tegemoet. Door de open autoruit informeerde Westendorp of de agenten op zoek naar twee mannen waren. Dat bleek zo te zijn. Een van de agenten stapte bij hen in de bus en vervolgens ging het in sneltreinvaart over de Koarte Miente richting station. Daar verschool het duo zich achter het fietsenhok.

Smoesje
De medewerkster van de DA Drogisterij Fizel had direct in de gaten dat er iets niet in de haak was. Een van de verdachten troonde haar met een smoesje mee naar de andere kant van de winkel. Op dat moment realiseerde zich dat het om een afleidingsmanoeuvre ging en haastte ze zich naar de kassa, bij de uitgang. Intussen belde ze haar baas, die vanuit kantoor in Wommels direct op de bewakingscamera mee kon kijken. Hij zag hoe de andere man zes of zeven flessen dure parfum in de zakken stopte.

In overleg sloot de medewerkster de toegangsdeuren, maar toen kregen de beide verdachten in de gaten dat ze waren betrapt. Ze legden de parfumflessen weer op hun plek, wisten de knop van de toegangsdeur te bereiken en snelden weg. ,,Ik ben wel geschrokken en moest wel even wat tranen laten toen ik het aan een klant, die ook in de winkel was, vertelde, maar het gaat nu wel weer goed met me.’

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)