Akkrum.net

Het mini-concert van de saxofoonleerlingen in Leppehiem

Saxofonisten uit Akkrum en Nes (H) komen in de decembermaand in actie voor stichting Muziekids. Het gaat om leerlingen van saxofoondocente Sietske Trinks uit Akkrum, die in duo's, kwartet, kwintet en een saxofoonorkest optreden. Op zondag 17 december 2023 spelen ze kerstmuziek in de Terptsjerke van Akkrum. Eerder al verzorgden ze mini-concerten in zorgcentrum Leppehiem en komende zondag is er een concert bij de woongroep It Pakhûs in Akkrum.

Het optreden in de Terptsjerke op zondag 17 december begint om 11.00 uur met de inloop met live-muziek en koffie, Een kwartiertje later begint het mini-concert met bekende kerstnummers, die op vier verschillende saxofoons worden gespeeld. De toegang is vrij, maar een bijdrage voor stichting Muziekids is zeer welkom, aldus Sietske Trinks. Het initiatief voor het mini-concert komt van haar en haar leerlingen. Ze hebben gezamenlijke een aantal goede doelen op een rijtje gezet en daarop gestemd in een poll. Daaruit kwam Muziekids uiteindelijk naar voren.

De opbrengst van de mini-concerten is bestemd voor de Muziekids. De stichting biedt kinderen, die kort of langdurig in ziekenhuizen verblijven, een ,,muzikale pleister om de pijn te verzachten’’. De patiëntjes krijgen dan de mogelijkheid om samen met andere kinderen en musici muziek te maken, zodat zij even kunnen ontsnappen aan het ziek zijn, vertelt organisator Sietske Trinks. Met haar leerlingen verzorgt ze mini-concerten op verzoek bij mensen thuis, op het werk of op een andere locatie.

Foto's: Leppehiem

Nog geen reacties.

(advertentie)