Akkrum.net

Een inwoonster van Akkrum is zondagavond tijdens haar wandeling door een tegemoetkomende fietser recht in het gezicht gespuugd. Het gaat om een jongen van rond de zestien jaar, die samen met een vriend richting Akkrum fietste. ,,Ik zag ze van ver aankomen en keek ze aan om ze te begroeten. Vanuit het niets spuugde hij me toen bewust in mijn gezicht.’’

De vrouw liep omstreeks 19.15 uur tussen de houtzagerij richting de afslag naar Terherne. ,,Overdonderd als ik was, wist ik niet zo snel wat te doen. Tegelijkertijd was ik me bewust dat als ik er wat van zou zeggen ik misschien meer ellende zou krijgen. Er was op dat moment niemand in de buurt te bekennen.’’ De vrouw is even later omgekeerd met het idee om ze in het dorp te zoeken, maar die poging liep op niets uit.

De vrouw zegt niet te kunnen begrijpen wat de jongen bezielde. ,,Wat een ongelofelijke actie.’’ De jongen die spuugde, had donkerkleurig, iet langer haar en droeg een donkere trui en lichte broek. De andere jongen had mogelijk blond haar.

Archieffoto/bewerking: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)