Akkrum.net

Het gros van de kinderen in Akkrum en Nes bereidt zich deze week voor op de traditionele Palmsneinoptocht op zondag 10 april 2022. De broodhaantjes, die in palmpasenstok wordt bevestigd, kunnen ze komende donderdagmiddag eigenhandig in de bakkerij van Marten Boonstra bakken. De bakker helpt hen daarbij. Het maken van de palmpasenstok zelf is vrijdagmiddag in zalencentrum De Lantearne. De lantaarnpalen in het dorpscentrum zelf zijn inmiddels ook opgetuigd met fraaie palmpasenversiering.

De Palmpasencommissie van Akkrum-Nes Centraal (ANC) en de leiding van de kindernevendienst van de Protestantse Gemeente Akkrum hebben deze week hun handenvol aan de voorbereidingen. Alle kinderen zijn vrijdagmiddag welkom om hun palmpasenstok in elkaar te zetten en te versieren. Iedereen mag zijn of haar kunstwerk ook tijdens de kerkdienst zondagochtend – voorafgaand aan de optocht – laten zien.

De optocht wordt vanwege de coronabeperkingen voor het eerst sinds twee jaar weer gehouden. Fanfare Harmonie gaat traditiegetrouw aan kop. De stoet loopt vanaf hotel-café-restaurant Goerres naar wooncomplex Coopersburg, waar burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen vanaf het bordes zijn traditionele toespraak houdt. Daarna gaat de stoet weer terug naar het startpunt.

Na afloop is er een gezellig samen zijn in hotel-café-restaurant Goerres, waar de Stifting Akkrum Ald en Nij een expositie met tekeningen van Rinze Terpstra uit Akkrum houdt.

Het programma deze week is als volgt:

Haantjes bakken
Donderdag 7 april 2022, van 14.15 uur tot 15.15 uur
Kinderen kunnen haantjes bakken met en bij Bakker Marten Boonstra in de bakkerij.

Palmpasenstok maken
Vrijdag 8 april 2022, van 14.15 uur tot 15.45 uur
In de zalencentrum De Lantearne palmpasenstok maken.

Palmpasenstok tonen in kerk
Zondag 10 april 2022, 9.30 uur
Palmpasenstok tonen tijdens de kerkdienst in Terptsjerke

Optocht
Zondag 10 april 2022, 11.15 uur
Start vòòr hotel Goerres. via de Kleef, Buorren, Heechein, Leppehiem, Heechein bereikt de stoet de Ljouwerterdyk (Coopersburg).

Expositie:
Zondag 10 april 2022
Expositie van tekenaar Rinze Terpstra door Stifting Akkrum Ald en Nij in de serre van hotel-café-restaurant Goerres.

Organisatie:
De organisatie is traditiegetrouw in handen van de Palmsneincommissie van Stichting Akkrum-Nes Centraal in samenwerking met de Stifting Akkrum Ald en Nij.

 Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)