Akkrum.net

Een spontane inzamelingsactie voor Oekraïne leidt tot extra drukte bij bewegingspraktijk Switch Akkrum. Niet alleen de zevenhonderd leden maar ook anderen brengen spullen voor de vluchtelingen uit het voormalige Oostblokland, dat sinds zes dagen in oorlog met Rusland is. Overal komen mensen vandaan, die de Oekraïners graag willen helpen.
 
De reacties zijn overweldigend. ,,Zelfs familie van mij uit De Wijk bij Meppel brengt spullen langs. Ze hebben een oproep op Facebook geplaatst en zamelen bij hen in de regio van alles in’’, vertelt initiatiefneemster Lidie Westerhoven van Switch Akkrum. Ze kwam op het idee naar aanleiding van een Facebook-oproep van het SAR Squadron Leeuwarden, waar haar vader heeft gewerkt.
 
Van alles is nodig: warme kleding, schoeisel, luiers, maandverband, dekens, slaapzakken, matrassen en pijnstillers. Ook conservenblikken met voedsel, batterijen, lampen en kaarsen kunnen naar Oekraïne, net als noodwaterpompen, walkietalkies en CB-radio’s. Zelfs een veldkeuken staat op het verlanglijstje.
 
Deadline woensdag 12.00 uur
Tot woensdag 2 maart 12.00 uur kunnen de spullen worden ingeleverd, De goederen worden daarna met een busje of anders transportmiddel naar familie van Willem Nammensma in Sexbierum gebracht. De akkerbouwer verhuisde in 2019 met zijn vrouw en twee kinderen naar Oekraïne. Hijzelf is weer aan het werk getogen en deed vanuit zijn woonplaats Lviv een oproep om goederente sturen.
 
,,We willen alle spullen tot uiterlijk woensdag inzamelen, omdat het de vraag is of alles op tijd de grens over kan. Er is sprake van dat de grens tussen Polen en Oekraïne binnenkort wel eens gesloten kan worden’’, aldus Lidie Westerhoven. De vrachtwagen vertrekt vrijdag vanuit Sexbierum naar Oekraïne.
 
Foto's: Switch Akkrum
 
220301 Akkrum Switch inzameling Oekraïne bult 1000
 
 

Nog geen reacties.

(advertentie)