Akkrum.net

De uitbreidingsplannen van vakantiepark Tusken de Marren is voor een aantal inwoners van Akkrum-Nes reden geweest om donderdag 7 december 2023 op bezoek bij de raadsleden van de verschillende fracties van de gemeente Heerenveen te gaan. Ze wilden de stem van de inwoners laten horen, die naar hun mening tot dusverre onvoldoende aan bod is geweest. Ook vroegen ze om zorgvuldigheid in het besluit en daarin het perspectief van de inwoners mee te wegen.

De bezorgde inwoners opereren onder de naam Mooi Akkrum. “Er haken steeds meer mensen aan, dat is fijn om te merken”, aldus Jetske de Blaauw, die namens de groep het woord voert. “De fracties waren blij met onze komst en lieten zich graag bijpraten, stelden kritische vragen en gaven ons tips. Tot dusverre hadden veel raadsleden de indruk dat de inwoners zich wel kunnen vinden in de plannen. Dat dit niet zo is, is hen nu wel duidelijk. Daar was het ons nu eerst om te doen.’’

Jetske de Blaauw benadrukt dat de groep niet tegen veranderingen of toerisme is. “Juist niet. Wel zien we de voorgestelde uitbreiding als buitenproportioneel en niet in verhouding tot de omvang van het dorp.”  

Zorgvuldigheid
Mooi Akkrum vraagt van de raadsleden om zorgvuldigheid en tijd. “Tijd om de voorgestelde uitbreiding goed te overwegen vanuit alle standpunten, niet enkel het economisch perspectief voor enkelen, maar juist het perspectief van de gehele ‘mienskip’, ons perspectief en de impact die deze plannen gaan hebben op onze leefomgeving.” Het is nog niet duidelijk wanneer de gemeenteraad over de uitbreiding van het vakantiepark besluit. “We blijven daarom de komende tijd in contact met de fracties.”

Petitie
De volgende stap voor Mooi Akkrum is het verzamelen van handtekeningen via een petitie. “We hebben via ons mailadres veel reacties binnengekregen”, vertelt Jetske de Blaauw, “Ook word ik op straat en in de winkel aangesproken door mensen, die onze zorgen delen. De reacties en suggesties hebben ons enorm geholpen om ons verhaal compleet te maken. Hoeveel medestanders we echt hebben weten we niet. Met een petitie willen we hier beter zicht op krijgen.”

De petitie wordt medio december online gezet op de nieuwe website www.mooiakkrum.nl. Suggesties en reacties zijn welkom op het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)