Akkrum.net

De ijsbaan eerder deze week: het water wordt op de baan gepompt.

Na een paar uren moesten de eerste schaatsliefhebbers donderdagmiddag alweer van de ijsbaan in Akkrum af. De relatief hoge temperaturen zorgden voor zacht ijs. ,,Het is te warm en het ijs wordt er niet beter op. Morgenochtend gaan we het weer bekijken'', aldus het bestuur van IJsclub Foarút. De baan was rond de middag met voor het publiek geopend.

Het bestuur bekijkt de situatie vrijdagochtend opnieuw. Donderdagochtend kon ijsmeester Sjirk de Vries nog een dikte van zeven centimeter op zijn duimstok aflezen. Niet overal was de ijsvloer even sterk. Vrijwilligers van IJsclub Foarút zetten de plekken, waar minder centimeters liggen, met roodwitte linten af. ,,Op sommige plekken is de kwaliteit van het ijs nog niet honderd procent. Vrijdagavond gaat de baan ook nog niet open. ,,Miskien dat it sneontemoarn kin. We besjogge dat om njoggen oere en litte it dan witte'', aldus voorzitter André Tanis.

De kantine, die de ijsclub met de voetbalvereniging deelt, ging donderdag nog niet open. ,,Ook vrijwilligers moeten werken'', aldus het bestuur.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)