Akkrum.net

Patiënten hoeven de huisarts nog niet te bellen met vragen over de nieuwe vaccinatiecampagne tegen het coronavirus. Met die oproep komt Brent Bearda Bakker van de Huisartsenpraktijk in Akkrum. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de nieuwe prikronde start. Waarschijnlijk wordt dat medio september 2022.

,,We begrijpen dat de mensen vragen hebben, maar als huisartsen hebben we het in de vakantieperiode al erg druk. Door de vele vragen over de aangekondigde vaccinatiecampagne neemt die drukte alleen maar toe’’, vertelt Bearda Bakker. Vanwege de vakanties is de drukte in de huisartsenpraktijk in Akkrum ook al groot.

De komende weken wordt duidelijk hoe de vaccinatiecampagne precies gaat
verlopen en wat de definitieve startdatum is. Mensen met vragen kunnen alvast terecht op telefoonnummer 0800-7707707 of www.vragenovercorona.nl. Op het landelijk informatienummer geven gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen antwoord op corona-gerelateerde vragen

Regels bezoek aan praktijk verscherpt
De huisartsen in Akkrum hebben de regels voor bezoek van patiënten aan de praktijk sinds vorige week ook aangescherpt. Het dragen van een mondkapje in de wachtkamer bij hoesten en neusverkoudheid is weer verplicht. Hetzelfde geldt tijdens het onderzoek in de spreekkamers. Bij corona-gerelateerde klachten moeten patiënten eerst thuis een zelftest te doen.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)