Akkrum.net

De achtjarige boerenfox Sasja van Jan de Vries in Nes (H) is zaterdagochtend hoogstwaarschijnlijk als gevolg van rattengif overleden. Het hondje was ‘s ochtends met de baas naar de uitlaatplek aan de Opstekker geweest. Mogelijk heeft hij daar het gif binnen gekregen. Gaandeweg de ochtend ging het slechter met de terriër. Rond de middag bracht De Vries zijn hond naar de dierenarts, die constateerde dat de symptomen naar alle waarschijnlijkheid als gevolg van rattengif of een soortgelijk gif kwamen.

De Vries heeft zaterdag direct een waarschuwing in de buurt-app laten rondgaan. Hij wil andere hondenbezitters op dit geval attenderen. ,,De minsken kinne harren hûn earst better oan de line hâlde’’, luidt zijn advies. Hijzelf liet rond acht uur zijn Sasja zo’n vijf minuten op de hondenuitlaatplek vrij lopen. ,,Ik ha net sjoen oft er dêr wat iten hat. It is wol in sliner, mar dêr lette jo dan net op’’. Na thuiskomst at de hond nog zijn eigen eten op, maar direct daarna ging het mis. Twee uren later had de boerenfox de hele garage er onder gekotst. En nog twee uren later ging het zo slecht dat de gang naar de dierenarts nodig was.

De achtjarige Sasja kwam als vier of vijf maanden oude puppy bij de familie De Vries. ,,It is tryst dat soks bart. Wy wite net of it gif dêr bewust dellein is, mar oare hûnebesitters moatte warskôge wêze.’’

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

De achtjarige boerenfox Sasja overleed waarschijnlijk aan rattengif. 230407 hond boerenfox sasja

Nog geen reacties.

(advertentie)