Akkrum.net

De brandweerkazerne van Akkrum was zaterdag 23 maart 2024 het decor van een heuse filmpremière. De korte film De Kameleonrace werd daar voor het eerst getoond. Leden van de vrijwillige brandweer in Akkrum spelen een belangrijke rol. De introductiefilm is bedoeld voor een kennisspel in de voorlichtingscontainer van Brandweer Fryslân, die tijdens de première ook in de Akkrumer kazerne stond opgesteld.

Zo’n zeventig belangstellende zagen de nieuwste voorlichtingsfilm van Veiligheidsregio Fryslân voor het eerst. Het bonte gezelschap bestond uit acteurs uit de ‘grote’ Kameleonfilm, figuranten, medewerkers Brandweer Fryslân, de ploegleden van Brandweer Akkrum en hun gezinsleden. Regisseur Bennie de Jong - zoon van Steven de Jong – van BeYoung Media en zijn cameracrew waren ook van de partij.

Na een korte toespraak van clusterhoofd Eise Dijkstra van de Brandweer Fryslan en Wietze Brandsma van Brandveilig Leven werd de film op een televisiescherm in de kazerne getoond. Daarna konden de gasten het spel in de voorlichtingscontainer spelen. Daar is de film onderdeel van het spel in de container, waarmee de brandweer op pad gaat.

Foto's: Brandweer Akkrum

240323 BrandweerAkkrum filmpremiere 1240323 BrandweerAkkrum filmpremiere 3240323 BrandweerAkkrum filmpremiere 4

Nog geen reacties.

(advertentie)