Akkrum.net

Vanwege de verwachte storm gaat de herdenking van overledenen op Allerzielen in Akkrum op donderdagavond 2 november 2023 niet door. Het evenement zou op de Tsjerkebleek, in de Lantearnetún en in de Terptsjerke in Akkrum worden gehouden. ,,Mei dizze hurde wyn is it net ferantwurde’’, vertelt Jogchum Reitsma van Plaatselijk Belang Akkrum-Nes. De organisatie is in handen van Doarpsbreed Helpt, het samenwerkingsverband van Plaatselijk Belang, de Protestantse Gemeente Akkrum, Raad van Kerken Akkrum-Nes en Doarpskeamer Akkrum.

De storm kent in Akkrum in de tweede helft van de donderdagmiddag zijn hoogtepunt met een kracht van zes Beaufort en uitschieters tot tien Beaufort. De kracht neem donderdagavond nauwelijks af.

Belangstellenden zouden hun dierbaren op verschillende manieren kunnen herdenken, waaronde het opsteken van kaarsjes en het loslaten van scheepjes in de Sitadel. Ook de zangvoorstelling in de Lantearnetún door Annerike van de Straat en haar studenten van zangschool Sing Friesland zou in de harde wind niet uit de verf komen.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)