Akkrum.net

Tijdens hun vakantie is de Helderse vlet van inwoners van Nes (H) gestolen. Het zeven meter lange schip met opvallend, zilverkleurig dekzeil is tussen dinsdagmiddag 26 juli en donderdagochtend 28 juli 2022 ontvreemd. De boot lag in het insteekhaventje aan de Seine in Nes (H). De diefstal werd ontdekt door een familielid, dat een oogje in het zeil hield.

Het zilverkleurige bootzeil van het merk Vidaxl, dat bedoeld is om boten op een trailer af te dekken, heeft twee gaten met opvallend ducttape eromheen. Door die gaten liepen de landvasten. Het zeil zelf is met zandkleurige zakjes verzwaard, zodat het goed blijft liggen. Volgens eigenaar Wouter Boeijinga kan het goed zijn dat hetzelfde zeil weer wordt gebruikt om de boot af te schermen.

De mahoniehouten, gelakte vlet is al 22 jaar in de familie en heeft in die tijd nooit een naam gehad. Het interieur is een eigen ontwerp, dat vader Boeijinga in 2003 heeft  getimmerd. In dat jaar heeft het schip een gehele restauratie ondergaan en is ook het dek vernieuwd.

De boot is 7 meter lang en 2,65 meter breed. De vormgeving komt het dichtst in de buurt van een Helderse Vlet 700, maar dat type is is net iets breder dan een originele Helderse vlet. Ook is het scheepje voorzien van kimkielen, maar dat zal alleen zichtbaar zijn buiten het water, zegt Boeijinga. De motor is een Perkins 4.108.

Speurtocht
De speurtocht naar de Helderse vlet is via de sociale media in volle gang. Boeijinga zegt overdonderd te zijn door het grote aantal reacties. Hij is ook blij dat mensen het Facebook-bericht over de diefstal volop delen. Inmiddels heeft hij aangifte bij de politie gedaan.

Foto's: Familie Boeijinga

220729 Nes diefstal HelderseVlet 1220729 Nes diefstal HelderseVlet 2220729 Nes diefstal HelderseVlet 6

Nog geen reacties.

(advertentie)