Akkrum.net

Muziekvereniging “Harmonie” Akkrum organiseert op zaterdag 2 december 2023 haar eigen jeugdmuziekfestival. Het wordt een dag vol muziek, gezelligheid met het thema feest, aldus de organiserende jeugdcommissie, die deze drie aspecten van groot belang vindt.

Tijdens het festival treden vier jeugdorkesten op. Het evenement wordt met een gezamenlijk optreden van alle muzikanten afgesloten. Ieder orkest mag voor het individuele optreden een programma van ongeveer twintig minuten neerzetten. Na het optreden zal het orkest direct door jurylid (en componist van jeugdmuziek) Ivo Kouwenhoven worden toegesproken. Het benadrukken van positieve aspecten en muzikale ontwikkelpunten meegeven zullen centraal staan.

De deelnemende orkesten worden door de jeugdcommissie gedurende de middag ontvangen en begeleid. De Utingeradeelhal in Akkrum wordt omgetoverd worden tot een heuse concertzaal met podium, lichteffecten en een feestelijke aankleding.

De jeugdcommissie van Muziekvereniging Harmonie: ,,Samen muziek maken met elkaar is waardevol en elk orkest heeft zijn of haar eigen ontwikkelpunten.’’ Tijdens het jeugdmuziekfestival worden geen prijzen uitgereikt. ,,Iedereen die het podium betreedt, wordt als een muzikale winnaar gezien.’’ Wel zullen de orkesten naar huis gaan met een bewijs van deelname en zal de feedback uitgewerkt worden op papier.

Foto's: Muziekvereniging Harmonie

Nog geen reacties.

(advertentie)