Akkrum.net

Vrijdagmiddagpauze tijdens het opbouwen van de tent aan de Polsleatwei. Leden van het Team Houwitzer genieten van een lekkere hap.

De grote vuurwerkshow aan de Polsleatwei in Akkrum op Oudjaarsavond gaat niet door. Team Houwitzer heeft de show vanwege de stormachtig wind afgelast. Aan het eind van de middag worden uitschieters naar acht Beaufort verwacht. Het regent ook de hele dag, waardoor het weiland waar het vuurwerk wordt ontstoken, te nat wordt. Het feest met muziek in de feesttent gaat wel door.

Het is onverantwoord om het vuurwerk met zo’n harde wind af te steken, legt Herman Gaarman van Team Houwitzer uit. ,,Wy kinne net foar de feilichheid fan de minsken en ek de gebouwen yn de omkriten ynstean. Mei dizze hurde wyn wol it fjoerwurk ek net de loft yn. It slacht fuortendaliks del. De wyn is súdwest en stiet lyk op de tinte en de gebouwen oan de Polsleatwei. It is libbensgefaarlik.’’

Alle vuurwerk voor de show kan weer worden ingeleverd. ,,Dêr binne wy hiel bliid mei, want wy hiene foar kapitaal ynslein’’, vertelt Gaarman. Omrop Fryslân zou de vuurwerkshow live uitzenden tijdens de laatste nummers van de Friese Top Honderd, die – iets vervroegd - vanaf 17.45 tot 18.00 uur op televisie zou komen. ,,Ik ha fan ‘e moarn mei presentator Geert van Tuinen belle en de omrop sil no op syk nei in alternatyf.

De feesttent is vanaf 13.00 uur open. Voor de liefhebbers staat koffie en snert klaar. Gastartiest is Sytse Haima, de zanger/gitarist van het Friestalige duo Pigmeat en het trio De Suskes. Voor de kinderen is deejay Djurre ingehuurd. De kidsdisco gaat vergezeld van limonade, suikerspin en popcorn.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)