Akkrum.net

Meer dan honderddertig inwoners van Akkrum en Nes kwamen op woensdagavond 20 september 2023 naar de informatieavond in Mienskipssintrum Leppehiem om over de opbrengsten van de schetsschuit Romte Akkrum-Nes te praten. Nu de opbrengsten van de tweedaagse ontwerpconferentie, die in mei van dit jaar gehouden werd, in een brochure zijn gepubliceerd, is de ruimtelijke ontwikkeling van beide dorpen het gesprek van de dag.

Waardering
Tijdens de avond kregen alle belangstellenden de gelegenheid vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van Akkrum en Nes. Over het algemeen was er veel waardering voor het initiatief. Daarnaast waren er levendige gesprekken en aanvullingen op de ontwerpprincipes en de schetsen, die daaruit voortvloeiden. Is er rekening gehouden met infrastructuur? Wat is de reden om de bouw van huizen precies daar te plaatsen? Wat wordt precies bedoeld met deze kaart? Hebben jullie hier al aan gedacht?

"Energie nu vasthouden"
“Dit past precies bij wat we willen bereiken”, aldus een enthousiaste Zwier Kroese, voorzitter van de initiatief nemende stichting Akwaseum, “De schetsschuit is bedoeld als inspiratie voor gesprek en ontwikkeling. We hopen dat iedereen en zeker ook de gemeente inziet dat er veel mogelijk is en dat het nu zaak is om de energie vast te houden”.

Oproep
Tijdens de avond kregen alle aanwezigen de gelegenheid hun aanvullingen en opmerkingen te delen. “Alle opmerkingen worden verzameld en gebundeld en samen met de brochure aan het gemeentebestuur aangeboden, zodat zij ermee verder kunnen”, aldus Kroese. Mensen die uitgebreider willen reageren of er deze avond niet bij konden zijn, hebben tot 27 september aanstaande de tijd om hun reactie te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tijdens de informatieavond werden mensen, die het interessant vinden om bij de ruimtelijke ontwikkelingen van Akkrum-Nes betrokken te zijn, opgeroepen zich te melden bij de initiatiefnemers.

Foto: Romte Akkrum-Nes

Nog geen reacties.

(advertentie)