Akkrum.net

De werkgroep van Bosk Akkrum is uitgeroepen tot winnaar van het Groene Lintje 2023, waarmee de afdeling Heerenveen van GroenLinks groene initiatieven in het zonlicht wil plaatsen. De politieke partij noemt het initiatief ,,groots en verrassend’’. De 75 bakken met 116 bomen van Bosk Akkrum werden afgelopen zomer met een ponton vanuit het Bosk Leeuwarden per ponton naar Akkrum vervoerd. Tal van partijen uit het dorp hielpen bij de verwezenlijking van het initiatief.

,,Het bos liet vele mensen daadwerkelijk ervaren wat de invloed van een groene omgeving is en bracht op een positieve manier de discussie over vergroening van de omgeving op gang’’, aldus de jury. De leden ervan waren enthousiast over alle inzendingen, maar ,,Bosk Akkrum sprong eruit’’.

DeelautoAkkrum-Nes
Een van de genomineerden voor het Groene Lintje 2023 was de stichting Duurzaam Akkrum-Nes met haar elektrische deelauto. Dorpsbewoners kunnen zich abonneren, maar ook een proefritje in de elektrische auto is mogelijk.

Buurtkok en zelfoogsttuin
Bij de overige nominaties viel volgens GroenLinks het samengaan van groene en sociale doelen ook op. De Buurtkok in Heerenveen is een stichting die met behulp van een team vrijwilligers gezonde maaltijden bereidt met zoveel mogelijk biologische producten uit de streek en van het seizoen. Stichting Sociaal en Vitaal heeft in Nieuwehorne een zelfoogsttuin. Zo’n 60 gezinnen met een kleine beurs uit de gemeente Heerenveen kunnen hier zelf groenten oogsten.

- Klik op deze link voor alle nieuws over Bosk Akkrum

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)