Akkrum.net

De jaarlijkse griepprik voor patiënten in Akkrum-Nes en omgeving wordt dit jaar niet meer in de sporthal maar de huisartsenpraktijk zelf gegeven. Het vaccineren gebeurt nu in twee sessies van anderhalf uur op de namiddag van woensdag 26 en donderdag 27 oktober 2022. Zo’n 2.750 patiënten hebben een oproep voor de griepprik gekregen. Zo’n 350 van hen komen voor de pneumokkenprik in aanmerking.

Hoewel corona niet weg is, vinden de Akkrumer huisartsen het verantwoord om de jaarlijkse priksessie in de eigen praktijk uit te voeren. Patiënten moeten wel een mondkapje dragen en 1,5 meter afstand houden. Daar komt bij dat niet iedereen die een uitnodiging krijgt, de griepprik ook haalt. De opkomst is altijd zo’n zestig procent, al was dat in de coronajaren iets hoger. De mensen die wel komen, worden over twee dagen verdeeld. Extra kwetsbare mensen krijgen de mogelijkheid om buiten deze uren om een afspraak te maken.

Arbeidsintensief
,,Prikken na de normale werkdag gaat snel. We hebben dan geen ander werk wat ook nog moet gebeuren’’, vertelt huisarts Brent Bearda Bakker. Prikken in de sporthal was erg arbeidsintensief. Vanwege het stijgende aantal coronagevallen was spreiding van de patiënten over de hele dag toen nodig. ,,Het kostte ons telkens een hele dag en veel personeel. En dat bij de hoge werkdruk die we toch al hebben’’.
 

Foutief tijdstip pneumokokken
In de uitnodiging pneumokokkenprik stond een verkeerde aanvangstijd, namelijk half negen ‘s ochtends. Het is de bedoeling om die mensen – geboren tussen 1953 en 1956 - ook tussen 17.00 en 18.30 uur te prikken.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)