Akkrum.net

Na de eerste nachtvorst hebben chauffeurs van afvalverwerker Omrin problemen om de langs de weg gezette containers leeg te krijgen. De bevroren inhoud blijft hangen. Ondanks meerdere malen schudden krijgen ze niet alleen gft-containers maar ook de sortibank of papierbak niet geleegd. Terwijl een van de chauffeurs tijdens zijn rit in Akkrum de vrachtwagen al vol had moeten hebben, was zijn laadbak donderdagochtend rond negenen nog half leeg.

,,Wy hawwe it der fan ‘e moarn as sjauffeurs by de kofje al oer hân. Dizze froast soarget foar problemen, dat kin net misse’’, vertelde hij in de vroege ochtend. De meeste containers met gft-afval waren de avond ervoor al bij de weg gezet en door het vocht in de container deels vastgevroren.

De afvalverwerker heeft zeven tips om het legen door de chauffeurs te vergemakkelijken. Een van de problemen is dat deksels kunnen makkelijk vastvriezen; een stokje onder het deksel is dan de oplossing. Mocht een container niet volledig geleegd kunnen worden, dan komen we niet terug voor een extra rondje, waarschuwt Omrin.

Omrin: Zeven tips voor een vorstvrije container

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)