Akkrum.net

Het 45-jarig bestaan van Mienskipssintrum Leppehiem in Akkrum wordt bescheiden gevierd. Alle 180 bewoners, de aanwezige medewerkers, vrijwilligers en ook de cliënten van thuiszorg-Team Oars kregen maandagochtend gebak bij de koffie. Vanwege de coronapandemie staan er het komende jaar geen feestelijke activiteiten op stapel. Alle 250 medewerkers en 130 vrijwilligers vrijwilligers werden verrast met een bloemenbon, waarmee ze zelf iets fleurigs kunnen uitkiezen.

Als gevolg van de coronamaatregelen staan de meeste activiteiten in het mienskipssintrum op een laag pitje. Het kan zijn dat er nog jubileumactiviteiten komen, maar momenteel ,,zijn we vooral heel hard aan het werk.’’ In de loop van de jaren is Leppehiem uitgegroeid tot ,,de plek waar jong en oud elkaar ontmoeten en waar je gemakkelijk contact maakt.’’ Niet alleen voor Akkrum maar ook voor omliggende dorpen is dat het geval.

Op de eigen Facebook-pagina herinnert Leppehiem aan de officiële opening in 1977. Lutske Jager–de Groot, bedenker van de naam Leppehiem en nog steeds woonachtig in Akkrum, onthulde toen het naambord Leppehiem. Dat gebeurde in het bijzijn van de toenmalige directeur de heer A. de Groot, burgemeester Jacobus Anker van de toenmalige gemeente Utingeradeel en andere belangstellenden.

Foto: Leppehiem

Nog geen reacties.

(advertentie)