Akkrum.net

Met een speciale avond heeft Filmhuis vrijdagavond 8 maart 2024 de Internationale Vrouwendag gevierd. Een groep van 26 vrouwen kwam langs en daarmee was het evenement in Doarpskeamer Akkrum-Nes vol. Meer vrouwen hadden graag willen komen, maar daarvoor was de ruimte te klein.

Onder het genot van een High Wine met eigengemaakte hapjes keken de vrouwen naar een indrukwekkende Italiaanse film, een waargebeurd verhaal over een meisje dat weigert met haar verkrachter te trouwen en hem voor rechter sleept.

Tijdens de pauze en nazit spraken de vrouwen uit Akkrum en Nes onder andere over de positie van vrouwen, niet alleen in het buitenland maar ook in Nederland. Het verschil in leeftijd van de bezoekers – ze waren tussen 27 en 75 jaar - maakte de avond bijzonder en waardevol, aldus de organisatoren. Ze willen de viering van Internationale Vrouwendag in Akkrum en Nes voortaan elk jaar organiseren.

Foto's: Filmhuis Akkrum

Internationale Vrouwendag met een heuse High Wine met eigengemaakte, kleurrijke hapjes240308 Akkrum Doarpskeamer InternationaleVrouwendag hapjes

Nog geen reacties.

(advertentie)