Akkrum.net

UPDATE maandagmiddag 13.30 uur: Na een reparatie maandagmorgen vaart de pont weer. Het bericht hieronder is in die zin aangepast.

Fietspont Nije Skou is tijdens ,,het eerste topweekend van het jaar’’ als gevolg van een mechanisch mankement uit de vaart geweest. In de loop van vrijdagmiddag raakte een onderdeel kapot. Monteurs van de gemeente De Fryske Marren lukte het niet om het euvel te verhelpen. Pas maandagmorgen konden ze precies bekijken wat er kapot was. Direct na de middag zijn de eerste fietsers weer overgezet.

De fietspont in de druk bereden route tussen Joure en Akkrum kon niet meer voor het weekend worden gerepareerd, vertelt pontbaas Froukje van Keimpema.  ,,Foarhinne hiene se it materiaal wol op foarrie, mar dat is net mear sa. Ek troch de krapte op de wrâldmerk kinne se net samar oan nije ûnderdielen komme.’’

Als gevolg van het mooie zomerweer verwachtte Van Keimpema dit weekend zeker zo’n vierhonderd passanten over te zetten. Ze mist ook de omzet in haar theetuin Nije Skou, die ze runt. ,,Ik ha besletten om snein mar ticht te gean. It hat gjin sin om hjir mar wat te sitten as der gjin minsken komme’’.

Zowel aan de kant van Vegelinsoord als van Akkrum heeft van Keimpema langs de route briefjes opgehangen met de mededeling dat de pont defect is. Ze heeft vrijdag en zaterdag zelfs geprobeerd een reservepont te regelen en ook om de problemen op andere manieren te tackelen, maar dat is niet gelukt.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

 

 

Nog geen reacties.

(advertentie)