Akkrum.net

De basisscholen in Akkrum hebben deze week te maken met een piek in besmettingen van leerlingen met het coronavirus. Zowel op de christelijke Ds. Hasperschool als de OBS Akkrum was het in een paar groepen raak. Na een relatief rustige periode kregen 25 van de 225 leerlingen deze week een positieve testuitslag. De eerste groep is drie dagen thuis in quarantaine geweest. De leerlingen hebben thuisonderwijs gehad.

Tot en met de kerstvakantie hadden de beide scholen weinig last van besmettingen of gevolgen daarvan. In het laatste kwartaal van 2021 raakten tien leerlingen besmet. ,,Die gevallen waren allemaal herleidbaar naar elkaar’’, vertelt direct Henk Hooiveld van OBS Akkrum. ,,De eerste week na de kerstvakantie kwamen we ook goed door. Toen waren er geen besmettingen. De tweede week startte rustig, maar veranderde in de tweede helft.’’

Als gevolg van de versoepelingen van de strenge lockdown dinsdagavond kunnen niet-positieve leerlingen zonder klachten sinds donderdag ook weer naar school. ,,Meerdere ouders zijn uit zorg naar de andere klasgenoten hierin overigens wel terughoudend’’, aldus Hooiveld, die op 1 oktober 2021 Herman Gebben als directeur opvolgde.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)