Akkrum.net

Akkrum krijgt er met prijsvechter TinQ een onbemand tankstation bij. De brandstofleverancier komt op de plek van het Esso-station bij Autobedrijf Fennema. De tankshop gaat dicht of wordt verhuurd, de vrijkomende ruimte van ca 110 m2 kan ook voor andere doeleinden worden gehuurd.

De veranderingen zijn het gevolg van de verkoop van het complete pand met tankstation aan de huidige huurder. De twee eigenaars van het autobedrijf, Siem Edelijn en Piet Kooi, zetten het autobedrijf voort in een eigen pand. Siem Edelijn nam in 2011 het bedrijf over van Robert Overbeek. In 2016 kwam Piet Kooi erbij.

De komst van het onbemande tankstation TinQ springt bij de onroerendgoedtransactie het meest in het oog: het blauw van TinQ komt in de plaats van het rood van Esso. De prijsvechter, die in Nederland en Duitsland meer dan 400 tankstations heeft, wil dit aantal nog verdubbelen, vertelt Piet Kooi. De brandstofleverancier wil dolgraag naar Akkrum en zegt veel mogelijkheden te zien. Daarmee komt er een eind aan een jarenlange geschiedenis in het dorp met Esso.

De oorzaak van de verkoop ligt deels in het moeizaam vinden van personeel, aldus Robert Overbeek. Hij heeft ook nog een Esso-tankstation in Grou. Het personeel ui Akkrum gaat daar aan de slag.

Wasstraat 24/7 open
De autowasstraat van Autobedrijf Fennema gaat straks dag en nacht openen. Er komt een betaalpaal, waar de automobilist met zijn pinpas het gewenste wasprogramma kan kiezen en betalen. ,, Do stiest der fersteld fan op hokker tiden as minsken harren auto komme te waskjen. Dat kin om trije oere ‘s nachts wêze as se fan it wurk komme, mar like hurd om fiif oere moarns as se nei it wurk tageane ”, vertelt Kooi.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Piet Kooi (l) en Siem Edelijn van Autobedrijf Fennema.221214 Akkrum AutobedrijfFennema PietKooi SiemEdelijn 1000

 

Nog geen reacties.

(advertentie)