Akkrum.net

Voor kinderen in Akkrum en Nes worden van dinsdag 21 mei 2024 op vier middagen van de week zogeheten Ravottuh-middagen georganiseeerd. Op vier locaties in het dorp zijn de eerste weken ouders aanwezig. ,,Het worden geen georganiseerde activiteiten. Wel nemen we soms wat extra spelmateriaal mee. De middagen zijn bedoeld om andere kinderen te ontmoeten en om te spelen. Je gaat eerder naar de speeltuin, als je weet dat er ook anderen zijn’, vertelt Baukje Dijkstra, een van de initiatiefnemers.

Elke maandag tot en met donderdag om 15.00 uur kunnen kinderen terecht in de speeltuin op de hoek Sinnebuorren-Boerepaad, bij de kinderopvang aan het Hopmanshôf, speeltuin De Bernejister aan It Weidlân en op veldje Oost aan het eind van de UT-wei.

Het initiatief vloeit voort uit de laatste middag van de Bloeiweek in Akkrum toen ruim twintig kinderen samen met hun ouders in de speeltuin op de hoek van Hopmanshôf en de Lange Miente hebben geravot. Voor de kinderen was er een workshop onder begeleiding van kunstdocente Esther Tjeerdema. Met allerlei natuurlijke materialen werden de kinderen uitgenodigd om creatief en onderzoekend bezig te zijn. Ze maakten kroontjes, boekjes en kleisculpturen. Ook gingen de kinderen op onderzoek uit in de speeltuin om kleine kriebelbeestjes van dichtbij te bekijken. Die ervaringeen werden weer gebruikt als inspiratie voor de mooiste creaties.

Terwijl de kinderen bezig waren, konden de ouders een ‘slach troch de tún’, waardoor de zandspeelplek met de waterpomp nu weer stekelvrij is. Ook was er voldoende tijd om even bij te kletsen met buurtgenoten. Met een gezamenlijke lunch werd de Ravottuh activiteit afgesloten.

Foto's: Eigen foto's

  • maandag 15.00 uur - speeltuin op de hoek Sinnebuorren-Boerepaad
  • dinsdag 15.00 uur - speeltuin kinderopvang aan het Hopmanshôf
  • woensdag 15 uur - speeltuin De Bernejister aan It Weidlân
  • donderdag 15.00 uur - op veldje Oost aan het eind van de UT-wei 

 

  • 240518 Akkrum spelen Hopmanshôf 4 1000240518 Akkrum spelen Hopmanshôf 5 1000240518 Akkrum spelen Hopmanshôf 6 1000240518 Akkrum spelen Hopmanshôf 7 1000

Nog geen reacties.

(advertentie)