Akkrum.net

Drie rechters bekijken de komende acht weken of de dader van een diefstal van een boottrailer in Akkrum alsnog wordt vervolgd. Het openbaar ministerie had de zaak tegen de inwoner van Meppel geseponeerd, maar de eigenaren van de boottrailer zijn het daar niet mee eens. Ze startten een zogeheten “artikel 12 Sv-procedure” op.

Voor het Gerechtshof in Leeuwarden gaven Piet en Sintineke Menger van Poltrail donderdagochtend 10 november 2022 hun kijk op de zaak. De verdachte - of zijn advocaat, dat was nog niet bekend - werd dinsdag ook door de rechter gehoord. Hij wordt verdacht van het huren van een boottrailer in september 2021 zonder ‘m terug te brengen. Na een intensieve speurtocht vond Piet Menger zijn eigendom op een werf in Meppel.

De reden waarom de eigenaren van Poltrail het openbaar ministerie op het matje roepen, is helder. ,,Wy wolle gerjochtichheid. It mei net sa wêze dat de dieders hjir sûnder straf foar wei komme.’’ De schade aan de trailer zelf bedroeg uiteindelijk zo’n 5.000 euro. De verzekering heeft dat bedrag uitgekeerd, maar het eigen risico is voor rekening van de eigenaar. Daarnaast kon de trailer langere tijd niet worden verhuurd. De speurtocht naar aanleiding van tips bracht ook kosten met zich mee. Daarnaast zijn er nog gederfde werkuren.

,,We sette de kommende tiid alles op in rychje en dan binne wy benijd wat der út komt. We fine dat de dieder dy skea betelje moat, al sil it ek mar fiif euro yn de moanne wêze’’, reageert Piet Menger. Hij en zijn vrouw kregen de complimenten van de rechter omdat ze de procedure tegen het openbaar ministerie in gang hadden gezet. ,,Hy fûn it knap dat wy it der net by litten ha. Dêr hie der respekt foar.’’

Foto's: Poltrail/Noordoost.nl/Alex J. de Haan

221112 Leeuwarden gerechtsgebouw c Poltrail

 

Nog geen reacties.

(advertentie)