Akkrum.net

Watersportvereniging AWS Eendracht viert op zaterdag 13 juli 2024 dat ze een eeuw in Akkrum en Nes actief is. Het feest ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan start met het hijsen van een jubileumvlag. Op het terrein van jachthaven Drijfveer verricht burgemeester Avine Fokkens-Kelder de officiële opening met het hijsen van de nieuwe vlag.

Onderdeel van het jubileumfeest is een hardzeilwedstrijd op de Meinesleat in de traditie van het vroeger gehouden Merkesilen. De hardzeilerij wordt opgeluisterd met een optreden van de fanfare van muziekvereniging Harmonie Akkrum. Het korps speelt op een ponton, zoals dat tijdens het Merkezeilen in vroeger jaren ook werd gedaan. Aan de boorden van de Meinesleat kunnen toeschouwers de wedstrijd de hele middag op de voet volgen.

Valken en eigen boten
AWS Eendracht heeft voor deze dag twaalf Polyvalken beschikbaar gesteld, waar kosteloos gebruik van kan worden gemaakt. Ook is er een vrije klasse voor eigen boten. Een heuse commentator doet afwisselend met de muziek live verslag van de wedstrijden.

Aan het eind van de middag verplaatst het feest zich naar de kantine van Voetbalvereniging Akkrum, waar onder andere een foodtruck staat en zanger Frerik de Swetser samen met DJ Edzertainment ‘s avonds voor extra gezelligheid zorgt. Aan het begin van de feestavond staat een ‘ouderwetsche prijsuitdeeling’ van de hardzeilwedstrijd op het programma.

Geschiedenis
In de tenten van AWS Eendracht op het jachthaventerrein is de expositie met oude foto’s en curiosa uit het verleden van de watersoportvereniging te zien. Onder het genot van koffie met oranjekoek kunnen de (oud-)leden herinneringen ophalen uit de roemruchte geschiedenis van de vereniging.

  • Aanmelden voor de hardzeilwedstrijd kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Illustratie: AWS Eendracht Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)