Akkrum.net

Marten Brouwer geeft de bomen van Bosk Akkrum nu wekelijks nog zo'n vijftig liter water. Tijdens de warme zomer kregen ze tweemaal per week honderd liter.

De eerste boom van het Bosk Akkrum wordt komende maandag 3 oktober 2022 in het plantsoen voor de Brede School in Akkrum geplant. Het gaat om een boom uit een van de 75 kisten met 116 bomen, die deze zomer onderdeel waren van het wandelend Bosk in Leeuwarden en vanuit de Friese hoofdstad op een ponton naar Akkrum zijn gevaren. In het TheaterBosk op het evenemententerrein zijn zes weken lang uiteenlopende culturele activiteiten geweest.

Zo'n 75 van de 116 bomen krijgen een plekje in Akkrum. Het planten van de eerste daarvan wordt gefilmd door de Postcodeloterij Buurtfonds, dat graag aandacht aan Bosk Akkrum wil besteden. Gretha Oost zal bij die gelegenheid tekst en uitleg over het project geven.

Afsluiting
De werkgroep vanuit Stichting Duurzaam Akkrum-Nes heeft woensdagavond 28 september 2022 het project Bosk Akkrum afgesloten met een bijeenkomst, waarop (landschaps-)architekte Nynke-Rixt Jukema onder andere over het belang van bomen in de gemeenschap vertelde. Ze hield de aanwezigen voor dat de aanplant van een nieuw bos niet zo maar gaat, maar ook ingrijpende gevolgen voor de omgeving kan hebben.
 
De ruim veertig bomen, die niet in Akkrum en Nes worden geplant, verhuizen naar verschillende plaatsen in de gemeente Heerenveen. Ook in de Le Roy-tuin in Heerenveen worden twee bomen geplant.
 

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)